Handla i vår gårdsbutik

Nu låter vi skapandet med ull och skinn ta lite större plats här på Högagärde.  Med en egen liten gårdsbutik känner vi att våra produkter har hittat hem på ett helt annat sätt. Vi hoppas såklart att även ni hittar hem till oss. Hitta hit.

Nu satsar vi på att öka öppettiderna i butiken. Vi har öppet alla fredagar
kl 14-17 och precis som tidigare en till två söndagar i månaden.

Håll utkik här på hemsidan för mer info om tider.
 


I vår gårdsbutik hittar du förutom kött och skinn även ull, garn och hantverk från gården. Lite annat för ditt hem finns också på hyllorna.

Smålandsbrädan
Rustika skärbrädor och smörgåsbrädor i olika träslag. Med tillvekning i grannsamhället Grimstorp kan man verkligen kalla dem närproducerade. 

Ryssbyglass
Otroligt god glass i olika smaker från närbelägna mjölkgården Ryssby. Inga onödiga tillsatser, registrerad som "Äkta vara"

Ullcentrum
Tovade sittdynor och grytunderlägg från Öland.

Vadmalstyger och linnetyger
Vadmal evekologisk återvunnen ull och linnetyger i vitt och natur i olika strukturer. 

Toarp säteri
Klassiska och tidlösa ullplädar i olika storlekar vävda av svensk ull. Färgskalan är naturlig från mörkaste grått till vitt och brunt.

Karin o Mats i Högaholmen.
Sist men inte minst har vi våra goda grannar från andra sidan skogen som ofta har lite trevligheter i gårdsbutiken. Mats tillverkar bla fina marschallhållare och vi säljer honung från Karins biodling. Våra populära bivaxdukar är också ett samarbete mellan oss. Jag fixar tyget och Karin vaxar in det. Bivaxdukarna används istället för plastfilm för att slå in mat i för den som vill tänka lite mer hållbart.
 

Betala med kort, kontant eller Swish.

Fårskinnsboa med långa härliga silverlockar av rasen gotlandsfår.
Påskris medullbollae